Sevärdheter o Restauranger

RESTAURANGER

Koh Lanta erbjuder en väldigt intressant matkultur, då flera restauranger och matställen serverar inte bara traditionell thailändsk mat, men utan rätter som är mer vanliga för den muslimska thailändska kulturen och som man bara påträffar i de sydligaste delarna av Thailand.

mat

De flesta matställen ligger på hotellen och längs stranden. Dessa ställen är populära då det är enormt trevligt att äta i en mysig miljö, men vågorna slående mot stranden. Är man van att äta tidigt kan man även fånga den vackra solnedgången. De flesta restauranger och matställen serverar maträtter från 70 Baht och uppåt, där de vanliga rätterna med kött och kyckling ligger på 80-140 Baht. Väljer man rätter med stora räkor eller fisk får man räkna att man får lägga till lite på priset. Svenska rätter är än så länge ganska ovanliga på dessa matställen, vilket skiljer Lanta från ställen på Phuket och Ao Nang.

Enklare matställen hittar man oftast längs huvudvägen som går längs stränderna. Maträtterna är oftast billigare där, men man får också räkna på mindre ”mysfaktor”. För vissa, speciellt de som stannar på ön under en längre tid är detta ett mer ekonomisk alternativ, då en stor familj kan spara en hel del pengar på detta. Rätterna här är oftast 10-40% billigare än vid strandkanten och oftast lika goda.

Längs Klong Nin stranden så kan vi rekommndera:

  • Yang Garden – Nr1 på tripadvisor, mycket populär restaurang. Boka bord i tid!
  • Ottos – Ägs av en tysk och är kända för sina revben. (Tips-var två o dela på en portion)
  • Koh Khai – Familjeägd thairestaurang. Väldigt god thaimat och de levererar även hem.

Det finns en mängd andra bra restauranger på Koh Lanta, det är bara att prova sig fram!

UTFLYKTER:

Snorkling

 

Den oförstörda naturen runt om på Koh Lanta erbjuder fantastiska möjligheter för snorkling på många av Lantas stränder. För den som är mer intresserad av snorkling erbjuds det massor av utflykter runt om till öar, inte långt ifrån Koh Lanta. De flesta utflykter går med motorbåtar.
 Den mest populära utflykten är den som går till fyra olika öar under en hel dag, där man får chansen att snorkla och slappa på någon av de vackra stränderna. Utflykten går till Koh Ngai, Koh Mook, Koh Waen och Koh Cheuk. Det spelar ingen roll på vilken strand du bor, du kommer att bli upphämtad vid din strand. När ni kommer till Koh Mook kommer man få tid att snorkla vid den kända Emerald grottan (Emerald Cave)!
 Koh Rok är en annan ö, som ligger lite längre ut och det finns turer till denna paradisliknande ö, där snorklingen rekommenderas av de flesta som upplevt det. Inte bara rena kristallklara vatten med lång sikt, men även stort utbud av undervattensliv samt korallrev erbjöds runt om denna ö. För den som vill mer än att snorkla finns det fina, vita sandstränder, samt vackra vattenfall att besöka.
Dykning

 

Thailand är ett välkänt land nä det kommer till dykning. Phuket, Phi Phi och Krabiregionen står för en stor tillströmning av turister som kommer hit för att dyka. Koh Lanta är en utmärkt plats för detta då du kan avnjuta lugnet, men under dagarna ta dig till platser runt om Koh Lanta (söder om Lanta) och Phi Phi öarna.
 På ön hittar man ett flertal olika dykföretag, varav ett flertal har svenska instruktörer.
Fiske

Liksom på Phuket finns det ett flertal olika utflykter man kan göra om man gillar sportfiske. Varför inte hyra en egen båt om ni är ett större sällskap? Andaman havet erbjuder ett stort urval av olika fiskar runt om Koh Lanta, oftast runt om de mindre öar som man hittar söder om Lanta. Bland fiskarna kan man hitta tonfisk, barracuda, makrill, kattfisk m.fl.

 Vill man inte hyra en egen båt finns det ordnade turer med både större och mindre båtar. Det finns även turer med longatilbåtar där du bestämmer själv hur länge och var du skall fiska, då du oftast hyr båten med förare under en halv eller en hel dag!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s